Konferencer

Kulturkonference 2017 i Aarhus

Kulturelle Samråd i Danmarks Kulturkonference 2017 fandt sted den 22. - 24 september i Aarhus i samarbejde med Samrådet for amatørkor, orkestre, teatre og dansere i Aarhus.

Aarhusvar Europæisk Kulturhovedstad 2017, og det smittede naturligvis af på konferencen. Fredag aften var således en orientering om, hvad der sker i Aarhus lige nu og desuden drøftede et panel af kulturpolitikere, hvad kulturhovedstaden betyder for kulturen og for det kulturelle foreningsliv.


Der var ogsårig lejlighed til at stifte bekendtskab med byens kulturelle fyrtårne - både det nye bibliotek og multihus, DOKK1, der er beliggende ved havnefronten, Den Gamle by og Moesgaard Museum. På de to sidstnævnte steder kunne man bl.a. høre om den unikke måde, hvorpå historien bliver formidlet. En del af konferencen fandt desuden sted på Godsbanen, der er et af byens kulturelle værksteder.

Kulturkonference 2016 i Gladsaxe

Kulturelle Samråd i Danmarks årlige kulturkonferencen fandt i 2016 sted den 23. - 25. september i Gladsaxe. Det skete i samarbejde med Kulturen i Gladsaxe. Konferencen satte fokus på en kommune og dens kultur- og fritidspolitik - specielt i forhold til det kulturelle foreningsliv.


Af oplægsholdere kunne bl.a. hørtes Kulturminister Bertel Haarder (V), tale om, hvordan man ser på det kulturelle foreningsliv i kulturpolitikken. Forskningschef ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Roger Buch, talte om kommunernes økonomiske og demokratiske situation, og hvad det betyder for borgerinddragelsen og frivillighed. Derudover gav foreningskonsulent og tidligere generalsekretær for Dansk Ungdoms Fællesråd, Hans Stavnsager, et oplæg om, hvilke ansvar en foreningsbestyrelse har, herunder foreningernes forsikringsmæssige ansvar over for frivillige og brugere.


I 2020 vil over 20 % af Danmarks befolkning over 65 år. Hvad det betyder for foreningslivet, hvor en stor del af de aktive allerede nu er over 60 år og er dem, der holder liv i foreningslivet? Det gav debattør og formand for Liberal Alliance i Gladsaxe, Frank Dahlgaard, et bud på. På Kulturkonferencen 2016 kunne man desuden hente inspiration fra oplæg om, hvordan foreningslivet i Gladsaxe bliver set af kommunen, der både sørger for, at det har sit eget hus, gode økonomiske forhold samt eget uddannelsesakademi.

Kulturkonference 2015 i Skanderborg

Et symbiotisk liv mellem græsrødder og professionelle


Kulturelle Samråd i Danmarks Kulturkonference 2015 fandt sted den 18. til den 20. september i Skanderborg. På konferencen præsenteredes bl.a. Skanderborgs Kulturhus' mange kulturelle aktiviteter, som både omfatter professionelle, frivillige og amatører.


På konferencen kunne man høre om de unges måde at organisere sig på, og hvordan de kulturelle samråd og de kulturelle foreninger samarbejder med de unge. Derudover var der oplæg om, hvordan der arbejdes med ca. 12.000 frivillige i forbindelse med den årlige Smukfest, hvordan man driver et kulturhus baseret på frivilliges indsats, hvordan en god idé blandt nogle græsrødder i løbet af et år kan omsættes til handling og resultere i et projekt samt meget meget mere.

Kulturkonference 2014 i Guldborgsund

Kulturelle Samråd i Danmarks Kulturkonference 2014 fandt sted fra den 19. til den 21. september 2014 i Guldborgsund Kommune.


Der var på konferencen lejlighed til at stifte bekendtskab med, hvordan den brede kultur håndteres i en landkommune med et meget rigt foreningsliv og til at høre om, hvordan man gør en "død" landsby til en meget levende landsby.


På konferencen gav fremtidsforsker Marianne Levinsen desuden et bud på, hvordan fritids- og kulturområdet kan komme til at se ud om nogle år, og endelig kunne man høre professor ved Det Jyske Musikkonservatorium og lektor ved Århus Universitets Hospital, Peter Vuust, fortælle, om det kan passe, at musik påvirker vores helbred, og om musik har en effekt på intelligens, motorik, smerteopfattelse, sindstilstand, søvn og helbred.

unsplash