Temamøde 7. marts 2015

IMG 0279Den åbne skole og det kulturelle foreningsliv
- muligheder, samarbejde, udvikling

Kulturelle Samråd i Danmarks årlige Temamøde finder sted den 7. marts 2015 i Odense. Temaet er folkeskolereformen og samarbejdsmulighederne for foreningslivet.

Konferencen er ment som en orientering om mulighederne og erfaringerne i arbejdet med den nye folkeskolereform og hvordan samarbejdet mellem de kulturelle frivillige foreninger og folkeskolerne kan være, efter at folkeskolereformen er trådt i kraft i efteråret 2014. Dagen vil fokusere på ideudvikling, men også på, at mange befinder sig i en situation præget af forvirring og usikkerhed i forhold til, hvilke muligheder der er inden for rammerne af den nye skolereform. Hvordan genopfinder man sig selv og sin forening, opfinder nye koncepter (som kan bruges i samarbejdet med skoler), og hvordan tackler man som frivillig kulturel forening i det hele taget et samarbejde med folkeskolerne?

Kulturelle Samråd i Danmark har i 2014 gennemført to pilotforsøg med den åbne skole og de kulturelle foreninger i henholdsvis Halsnæs Kommune og Køge Kommune.

Kom og hør om erfaringerne og de muligheder, den åbne skoler giver det kulturelle foreningsliv!

Se program og tilmelding her!

Muligheder, samarbejde og udvikling

vh download armbjninger"Den kulturelle frivillighed – muligheder, samarbejde og udvikling" var emnet på årets Temamøde, der fandt sted på Mødecenter Odense lørdag den 15. marts 2014. I Danmark har vi sjældent talt så meget om frivilligt arbejde, som vi gør i øjeblikket, og der har aldrig været så mange engagerede i frivilligt arbejde/frivillige aktiviteter som nu. Vi må derfor sige, at danskerne generelt er meget indstillet på at være frivillige, men måske ikke for enhver pris. Netop nu er debatten om forholdet mellem den frivillige og den offentlige sektor på sit højeste – en debat, som helt sikkert vil komme til at præge vores motivation og engagement som frivillige.

Læs mere: Muligheder, samarbejde og udvikling

Facebook