Kulturkonference 2014

IMG 9401Kulturelle Samråd i Danmarks Kulturkonference 2014 fandt sted fra den 19. til den 21. september 2014 i Guldborgsund Kommune.
Der var på konferencen lejlighed til at stifte bekendtskab med, hvordan den brede kultur håndteres i en landkommune med et meget rigt foreningsliv og til at høre om, hvordan man gør en "død" landsby til en meget levende landsby. På konferencen gav fremtidsforsker Marianne Levinsen desuden et bud på, hvordan fritids- og kulturområdet kan komme til at se ud om nogle år, og endelig kunne man høre professor ved Det Jyske Musikkonservatorium og lektor ved Århus Universitets Hospital, Peter Vuust, fortælle, om det kan passe, at musik påvirker vores helbred, og om musik har en effekt på intelligens, motorik, smerteopfattelse, sindstilstand, søvn og helbred.

Kulturkonference 2013

ministerKulturelle Samråd i Danmark afholdt fra den 22. – 24. september sin årlige kulturkonference – denne gang i Hanstholm i Thisted Kommune i samarbejde med det lokale kulturelle samråd.

I kulturkonferencen deltog i alt 65, der bl.a. hørte Kulturminister Marianne Jelved tale om, hvor stor betydning de frivillige har ude i kommunerne, og hvilken vigtig rolle de spiller i kulturpolitikken. Kulturministeren sagde, at hun på sin ture rundt i landet har lært, hvor vigtigt det personlige initiativ og det, at man samarbejder, er. Man behøver blot et sted, nogle rammer og en underskudsgaranti for at kunne skabe noget. Hun mente også at have hørt, at de fleste aktører mener, at det at være aktiv i foreningslivet ikke er et spørgsmål om tilskud, men om et sikkerhedsnet. Måske var det et forsøg på, på forhånd at lukke for efterfølgende spørgsmål om det ømtålelige emne økonomi.

Læs mere: Kulturkonference 2013

Facebook