Video Action Learning - gratis kursus for alle frivillige og ansatte, der vil producere billeder og lyd

sony hxr mc2000e xVil du lære at kunne bruge videomediet til at fortælle din forenings budskab på en ny og anderledes måde, har du nu mulighed for at deltage i et ambitiøst kursusforløb, hvor du får redskaber til at producere
levende billeder og lyd samtidig med, at du udvikler skitsen til en film om din forening.

Om kurset
Kurset - der er tilrettelagt af Kulturelle Samråd i Danmark i samarbejde med Kanal Hovedstaden og TV Kolding – finder sted fra den 22. oktober til den 26. november 2015 i Kolding, og der er i alt 6 lektioner. Kurset er gratis, og der er adgang for alle, der er tilknyttet en forening. Der udstedes desuden kursusbevis efter gennemførelsen.

Der er 12 - 16 pladser på kurset, og princippet er "først til mølle..."!

Læs mere: Video Action Learning - gratis kursus for alle frivillige og ansatte, der vil producere billeder...

Konference 7. marts 2015

Konference/TemamødeIMG 0279

Den åbne skole og det kulturelle foreningsliv - muligheder, samarbejde, udvikling

Kulturelle Samråd i Danmarks årlige Temamøde finder sted den 7. marts 2015 i Odense. Temaet er folkeskolereformen og samarbejdsmulighederne for foreningslivet.

Konferencen er ment som en orientering om mulighederne og erfaringerne i arbejdet med den nye folkeskolereform og hvordan samarbejdet mellem de kulturelle frivillige foreninger og folkeskolerne kan være, efter at folkeskolereformen er trådt i kraft i efteråret 2014. Dagen vil fokusere på ideudvikling, men også på, at mange befinder sig i en situation præget af forvirring og usikkerhed i forhold til, hvilke muligheder der er inden for rammerne af den nye skolereform. Hvordan genopfinder man sig selv og sin forening, opfinder nye koncepter (som kan bruges i samarbejdet med skoler), og hvordan tackler man som frivillig kulturel forening i det hele taget et samarbejde med folkeskolerne?

Kulturelle Samråd i Danmark har i 2014 gennemført to pilotforsøg med den åbne skole og de kulturelle foreninger i henholdsvis Halsnæs Kommune og Køge Kommune.

Kom og hør om erfaringerne og de muligheder, den åbne skoler giver det kulturelle foreningsliv!

Se program og tilmelding her!

Kulturkonference 2014

IMG 9401Kulturelle Samråd i Danmarks Kulturkonference 2014 fandt sted fra den 19. til den 21. september 2014 i Guldborgsund Kommune.
Der var på konferencen lejlighed til at stifte bekendtskab med, hvordan den brede kultur håndteres i en landkommune med et meget rigt foreningsliv og til at høre om, hvordan man gør en "død" landsby til en meget levende landsby. På konferencen gav fremtidsforsker Marianne Levinsen desuden et bud på, hvordan fritids- og kulturområdet kan komme til at se ud om nogle år, og endelig kunne man høre professor ved Det Jyske Musikkonservatorium og lektor ved Århus Universitets Hospital, Peter Vuust, fortælle, om det kan passe, at musik påvirker vores helbred, og om musik har en effekt på intelligens, motorik, smerteopfattelse, sindstilstand, søvn og helbred.

Kulturkonference 2013

ministerKulturelle Samråd i Danmark afholdt fra den 22. – 24. september sin årlige kulturkonference – denne gang i Hanstholm i Thisted Kommune i samarbejde med det lokale kulturelle samråd.

I kulturkonferencen deltog i alt 65, der bl.a. hørte Kulturminister Marianne Jelved tale om, hvor stor betydning de frivillige har ude i kommunerne, og hvilken vigtig rolle de spiller i kulturpolitikken. Kulturministeren sagde, at hun på sin ture rundt i landet har lært, hvor vigtigt det personlige initiativ og det, at man samarbejder, er. Man behøver blot et sted, nogle rammer og en underskudsgaranti for at kunne skabe noget. Hun mente også at have hørt, at de fleste aktører mener, at det at være aktiv i foreningslivet ikke er et spørgsmål om tilskud, men om et sikkerhedsnet. Måske var det et forsøg på, på forhånd at lukke for efterfølgende spørgsmål om det ømtålelige emne økonomi.

Læs mere: Kulturkonference 2013

Facebook