Kulturelt Samråd Furesøs projekt for flygtninge i Furesø Kommune, afholdt den 1. december sit andet arrangement, og selv om det var en hverdag iJulehjerter december, var der alligevel dukket flere flygtningefamilier og danske familier op til julehygge.

Børn og voksne hyggede sig på tværs og klippede både hjerter, guirlander og andre kreative papirting, og stor var glæden, da de fik love til at tage det færdige resultat med hjem. Efter fælles spisning blev der leget navneleg og set flere julekalendre på TV. Efter ”Nissebanden” ønskede familierne hinanden god jul, og hver flygtningefamilie fik en pose med forskellige
remedier til dansk julehygge med hjem. I posen var kager, tørret frugt, lyskæder m.v.

I øvrigt får alle børn i flygtningefamilierne i Furesø julegaver fra forskellige (anonyme) borgere i Farum. Red Barnet i Furesø, som er en del af Kulturelt Samråd Furesø, har sørget for, at deres ønsker er med på det “Hjertetræ”, der - i samarbejde med bytorvets forretninger - er sat op på Farum Bytorv. Flygtningebørnene har derefter kunnet tage et hjerte fra træet, hvorefter de ønskede gaver bliver delt ud i slutningen af december.

Facebook