Bertel HaarderBertel Haarder, Venstre, har sat sig i sædet som landets nye kulturminister, og selv om han har siddet på mange ministertaburetter, er kulturministerposten ny for ham, og alle i kultursektoren venter derfor spændt på, hvordan kulturpolitikken fremover vil se ud.

Om Bertel Haarders evner som kulturminister siger forstander på Rønshoved Højskole Thue Kjærhus, at: "han kan forene den folkelige kultur og finkulturen. Og den urbane kultur og provinsen". Selv siger Bertel Haarder i et interview med Politiken (29. juni 2015), at han vil "sikre spredningen af kendskabet til al den kultur, som ildsjæle skaber rundt omkring i landet«. Og at en del af snakken om Udkantsdanmark bygger på manglende kendskab til landets udkanter og derfor tror nogle "at det er sådan en ørken, hvor der hverken er kultur eller folkelige foreninger. Men der er masser af kultur- og foreningsliv ude på landet og i de små byer«.

Regeringsgrundlaget
I Venstres Regeringsgrundlag står der endvidere at, "Det frivillige foreningsliv skal have gode vilkår. Det bidrager til udviklingen af et aktivt medborgerskab, af lokale fællesskaber og af et trygt liv for den enkelte, og at "Der skal være et rigt og varieret kulturudbud til befolkningen i hele landet, og danskerne skal have nem adgang til nye kunsttilbud
og den danske kulturarv".

Det er gode toner for hele det område, som udgør de lokale kulturelle samråds medlemsskare og gode toner for det nyetablerede Frivillige Kulturelle Samråd, DFKS.
Så håber vi bare, at Bertel Haarder vil genoptage behandlingen af det visionsoplæg for det frivillige kulturelle område, der allerede ligge på hans bord.

Læs Regeringsgrundlaget her

Læs interview med Bertel Haarder her

Læs om Det Frivillige Kulturelle Samråd her

Facebook